Eikenprocessierups Zwolle

Biologische bestrijding

Heldere communicatie

Ontzorgen van A tot Z

Duidelijke afspraken
  • Biologische bestrijding
  • Heldere communicatie
  • Ontzorgen van A tot Z
  • Duidelijke afspraken

Tijdige bestrijding eikenprocessierups Zwolle

De eikenprocessierups geeft in Zwolle steeds meer overlast. Het is daarom van belang deze processierups op tijd te bestrijden en niet te wachten tot de zomer. Veldhuis Rupsbestrijding is gespecialiseerd op dit gebied. Wij hebben verschillende methodes tot onze beschikking om de overlast van de eikenprocessierups in Zwolle tot een minimum te beperken. Vanaf april kunnen we al met de bestrijding beginnen. Heeft u onze hulp nodig? Twijfel geen moment en neem contact op met onze specialisten.

Bestrijding Eikenprocessierups in Zwolle

Voordelen van Veldhuis Rupsbestrijding

Aangezien de haartjes van de eikenprocessierups gevaarlijk voor uw gezondheid kunnen zijn, raadt Veldhuis Rupsbestrijding het u af om zelf de rupsen te verwijderen. Onze specialisten beschikken over de juiste middelen om de eikenprocessierups in Zwolle veilig te bestrijden. Hierbij kunnen wij u volledig ontzorgen. We vinden een heldere communicatie belangrijk en maken duidelijke afspraken met u. Wij kunnen de volgende methodes inzetten voor de bestrijding van de eikenprocessierups in Zwolle:

  • Preventieve bestrijding d.m.v. vernevelen
  • Bestrijding met nematoden (aaltjes die op de rupsen parasiteren)
  • Curatieve methode met een speciale stofzuiger

Eikenprocessierups in Zwolle geeft gezondheidsklachten

De processierups in Zwolle heeft brandharen die voor gezondheidsklachten kunnen zorgen. Deze haren van 0,3 millimeter lang vormen een gevaar voor de gezondheid van mens en dier wanneer deze in contact komen met de huid en ogen of wanneer ze ingeademd worden.

U krijgt last van pijnlijke huiduitslag of zwellingen en ontstekingen aan de ogen. Ademhalingsproblemen, keelpijn, slikstoornissen, braken, koorts en duizeligheid zijn andere symptomen die door brandhaartjes veroorzaakt worden. Voor honden kunnen de haartjes zelfs dodelijk zijn. Voorkom daarom rechtstreeks contact met de rupsen en hun oude vervellingshuiden en laat de eikenprocessierups in Zwolle weghalen door een gespecialiseerd bedrijf.

Eikenprocessierups laten bestrijden in Zwolle

Grote aantallen zorgen voor plaag

Door de klimaatverandering komt de eikenprocessierups in Zwolle steeds meer voor. Oorspronkelijk komt deze rupssoort uit Midden- en Zuid-Europa, maar inmiddels is de processierups steeds noordelijker te vinden.

In Nederland kan er intussen van een plaag worden gesproken. Tussen mei en oktober is de eikenprocessierups in Zwolle op diverse eikensoorten te vinden. Wanneer u een bal omgeven door spinsel ziet, weet u dat er in een eik processierupsen zitten. Bel dan Veldhuis Rupsbestrijding om de plaag te beheersen.

Contact opnemen met Veldhuis Rupsbestrijding

Het bestrijden van de processierups in Zwolle is een klus voor de professional. Schakel tijdig Veldhuis Rupsbestrijding in om overlast en gezondheidsrisico’s zo veel mogelijk te voorkomen. Wij zijn gespecialiseerd in de bestrijding van de eikenprocessierups. Neem contact op voor vrijblijvend advies of huur onze specialisten in via het telefoonnummer 06 – 13 54 36 37. U kunt ook een e-mail sturen naar info@veldhuisrupsbestrijding.nl of het contactformulier op onze website invullen. Wij helpen u graag.