Eikenprocessierups Utrecht

Biologische bestrijding

Heldere communicatie

Ontzorgen van A tot Z

Duidelijke afspraken
  • Biologische bestrijding
  • Heldere communicatie
  • Ontzorgen van A tot Z
  • Duidelijke afspraken

Bestrijd de eikenprocessierups Utrecht op tijd

Steeds vaker geeft de eikenprocessierups in Utrecht ‘s zomers overlast. Het is dan ook van belang deze processierups tijdig te bestrijden. Vanaf april kan Veldhuis Rupsbestrijding al aan de slag. Wij zijn gespecialiseerd in de bestrijding van de eikenprocessierups en hebben de beschikking over meerdere bestrijdingsmethodes om de overlast tegen te gaan. Heeft u onze hulp nodig in de strijd tegen de eikenprocessierups in Utrecht? Neem dan tijdig contact op met onze specialisten.

Bestrijding Eikenprocessierups Utrecht

Voordelen van Veldhuis Rupsbestrijding

Veldhuis Rupsbestrijding beschikt over de juiste middelen om de eikenprocessierups in Utrecht te bestrijden. Wij raden het u af om zelf de rupsen te verwijderen in verband met het gevaar voor de gezondheid. Wanneer u kiest voor Veldhuis Rupsbestrijding kunnen wij u volledig ontzorgen. Daarnaast hechten wij veel belang aan heldere communicatie en duidelijke afspraken. Bij de bestrijding van de eikenprocessierups in Utrecht kunnen wij de volgende methodes inzetten:

  • Preventieve bestrijding d.m.v. vernevelen
  • Curatieve methode met een speciale stofzuiger
  • Bestrijding met nematoden (aaltjes die op de rupsen parasiteren)

Overlast door de eikenprocessierups in Utrecht

De overlast van de eikenprocessierups in Utrecht wordt veroorzaakt door de brandharen van het diertje. Deze haren zijn slecht voor de gezondheid van mens en dier. Komt uw huid in contact met de brandharen, dan krijgt u last van pijnlijke huiduitslag. In de ogen kunnen de haren leiden tot zwellingen en ontstekingen.

Bij inademing kunt u last krijgen van ademhalingsproblemen, slikstoornissen, braken, keelpijn, duizeligheid en koorts. Voor honden kunnen de brandharen van de eikenprocessierups zelfs dodelijk zijn. Vermijd daarom rechtstreeks contact met de rupsen en ook met hun oude vervellingshuiden. Laat de eikenprocessierups in Utrecht weghalen door een gespecialiseerd bedrijf.

Eikenprocessierups laten bestrijden in Utrecht

Steeds grotere aantallen zorgen voor plaag

De eikenprocessierups komt in Utrecht steeds vaker voor. Klimaatverandering is hiervoor een belangrijke oorzaak. Oorspronkelijk kwam de processierups namelijk alleen voor in Midden- en Zuid-Europa. Door het warmere weer is de eikenprocessierups inmiddels steeds noordelijker te vinden.

In Nederland kunnen we inmiddels wel spreken van een plaag. Tussen mei en oktober is de processierups op diverse eikensoorten in Utrecht te vinden. Ziet u een bal omgeven met spinsel in een eikenboom? Dan weet u dat daar eikenprocessierupsen zitten. Bel Veldhuis Rupsbestrijding om de plaag te beheersen.

Contact opnemen met Veldhuis Rupsbestrijding

Laat het bestrijden van de eikenprocessierups in Utrecht over aan de professional. Veldhuis Rupsbestrijding is gespecialiseerd in de bestrijding van de eikenprocessierups. Neem contact op voor vrijblijvend advies of huur onze specialisten direct in via het telefoonnummer 06 – 13 54 36 37. U kunt ook een e-mail sturen naar info@veldhuisrupsbestrijding.nl of het contactformulier op onze website invullen. Wij helpen u graag.