Eikenprocessierups Tilburg

Biologische bestrijding

Heldere communicatie

Ontzorgen van A tot Z

Duidelijke afspraken
  • Biologische bestrijding
  • Heldere communicatie
  • Ontzorgen van A tot Z
  • Duidelijke afspraken

Bestrijd op tijd eikenprocessierups Tilburg

De eikenprocessierups in Tilburg zorgt ‘s zomers steeds vaker voor overlast. Tijdige bestrijding van deze rups is daarom van belang. Veldhuis Rupsbestrijding is gespecialiseerd in de bestrijding van de eikenprocessierups. Wij kunnen hier al vanaf april mee aan de slag. Met verschillende methodes zorgen wij ervoor dat de overlast van de processierups in Tilburg tot een minimum beperkt wordt. Kunt u onze hulp wel gebruiken? Neem dan direct contact op met onze specialisten.

Bestrijding Eikenprocessierups Tilburg

Methodes van Veldhuis Rupsbestrijding

De brandharen van de eikenprocessierups brengen gezondheidsrisico’s mee voor de mensen in Tilburg. Haal de rupsen niet zelf weg, maar schakel Veldhuis Rupsbestrijding in. Onze specialisten beschikken over middelen om de eikenprocessierups veilig te bestrijden. Wij ontzorgen u hierbij volledig. Heldere communicatie en duidelijke afspraken vinden we belangrijk. We maken gebruik van de volgende methodes om de processierups in Tilburg te bestrijden:

  • Preventieve bestrijding d.m.v. vernevelen
  • Curatieve methode met een speciale stofzuiger
  • Bestrijding met nematoden (aaltjes die op de rupsen parasiteren)

Overlast door de eikenprocessierups in Tilburg

Om overlast en gezondheidsrisico’s te beperken, is tijdige bestrijding van de eikenprocessierups in Tilburg van groot belang. De brandharen van de processierups zijn de veroorzakers van de problemen. Wanneer uw huid of ogen in contact komen met de haartjes kunt u last krijgen van pijnlijke huiduitslag of zwelling en ontsteking van de ogen.

De brandhaartjes kunnen bij inademing ook ademhalingsproblemen, keelpijn, slikstoornissen, duizeligheid, braken en koorts veroorzaken. Vermijd daarom rechtstreeks contact met de processierupsen en hun vervellingshuiden. Laat de eikenprocessierups in Tilburg weghalen door een gespecialiseerd bedrijf.

Eikenprocessierups laten bestrijden Tilburg

Grote aantallen zorgen voor plaag

Vroeger kwam de eikenprocessierups vooral in Midden- en Zuid-Europa voor. Door de klimaatverandering is deze rupssoort steeds noordelijker te vinden. De aantallen in Nederland zijn inmiddels zo groot, dat we wel van een plaag kunnen spreken.

Tussen mei en oktober is de eikenprocessierups in Tilburg te vinden. De rups houdt zich op verschillende eikensoorten op en u herkent ze aan een bal omgeven door spinsel. Komt u een boom met eikenprocessierupsen in Tilburg tegen? Bel dan Veldhuis Rupsbestrijding om de plaag tijdig onder controle te brengen.

Contact met Veldhuis Rupsbestrijding

Bestrijd de eikenprocessierups in Tilburg op tijd en neem contact op met Veldhuis Rupsbestrijding. Wij zijn gespecialiseerd in de bestrijding van deze processierups. Voor vrijblijvend advies of het inhuren van onze specialisten neemt u contact met ons op via het telefoonnummer 06 – 13 54 36 37. U kunt ook een e-mail sturen naar info@veldhuisrupsbestrijding.nl of het contactformulier op onze website invullen. Wij helpen u graag