Eikenprocessierups Rotterdam

Biologische bestrijding

Heldere communicatie

Ontzorgen van A tot Z

Duidelijke afspraken
  • Biologische bestrijding
  • Heldere communicatie
  • Ontzorgen van A tot Z
  • Duidelijke afspraken

Processierups in bomen Rotterdam

Vooral ‘s zomers geeft de eikenprocessierups in Rotterdam veel overlast. De beestjes zijn te vinden in tuinen en in bomen van de gemeente. De brandharen van deze rups zorgen voor pijnlijke huiduitslag, ontstoken ogen en ademhalingsproblemen. Voor honden kunnen de brandharen zelfs dodelijk zijn. Veldhuis Rupsbestrijding is specialist in het bestrijden van de eikenprocessierups. Wilt u weten wat wij voor u in Rotterdam kunnen betekenen? Neem dan snel contact met ons op.

Eikenprocessierups laten bestrijden in Rotterdam

Voordelen van Veldhuis Rupsbestrijding

Van mei tot oktober is de eikenprocessierups in Rotterdam te vinden op verschillende eikensoorten. U herkent ze aan een bal omgeven door spinsel. Het is verstandig om op tijd met de bestrijding van de processierups te beginnen. Hoe minder rupsen er zijn, hoe minder overlast u ervaart. Veldhuis Rupsbestrijding helpt u graag om de eikenprocessierups in Rotterdam tegen te gaan. Onze specialisten beschikken over de juiste middelen om de eikenprocessierups in Rotterdam veilig te bestrijden. Wanneer u ons inschakelt, kunt u rekenen op de volgende voordelen:

  • Ontzorging van A tot Z
  • Heldere communicatie
  • Duidelijke afspraken

Overlast processierups in Rotterdam

Wanneer u in Rotterdam met de brandharen van een eikenprocessierups in contact komt, kan dit gevaarlijk zijn voor uw gezondheid. U kunt last krijgen van pijnlijke huiduitslag of zwelling en ontsteking van de ogen. Ademt u de brandhaartjes in, dan kunt u last krijgen van ademhalingsproblemen, keelpijn, slikstoornissen, braken, duizeligheid of koorts.

Zorg er daarom voor dat u niet rechtstreeks in contact komt met de eikenprocessierups en zijn oude vervellingshuid. Voor uw gezondheid is het van belang dat u de rupsen niet zelf weghaalt. Kies liever voor een professional die de overlast van de eikenprocessierups in Rotterdam tegengaat.

Bestrijding Eikenprocessierups Rotterdam

Eikenprocessierups bestrijden

Veldhuis Rupsbestrijding kan op drie verschillende manieren de eikenprocessierups in Rotterdam bestrijden. Met de preventieve bestrijding kunnen we al in het voorjaar beginnen. 90 tot 95% van de rupsen wordt hierbij gedood door verneveling. Met de curatieve methode worden de nesten van de processierups eerst opgezogen met een speciale stofzuiger en later vernietigd.

Een andere mogelijkheid is bestrijding met nematoden. Wanneer de rupsen net uit hun ei zijn gekomen, blazen we deze nematoden in de kroon van de boom. Deze aaltjes parasiteren op de processierupsen, waardoor ze stoppen met eten en dood gaan. 60 tot 70% van de eikenprocessierupsen wordt met deze methode vernietigd.

Contact met Veldhuis Rupsbestrijding

Ervaart u overlast door de processierups in Rotterdam? De specialisten van Veldhuis Rupsbestrijding helpen u graag in de strijd tegen de eikenprocessierups. Neem contact op voor vrijblijvend advies of huur onze specialisten in via het telefoonnummer 06 – 13 54 36 37. U kunt ook een e-mail sturen naar info@veldhuisrupsbestrijding.nl of het contactformulier op onze website invullen.