Eikenprocessierups Nijmegen

Biologische bestrijding

Heldere communicatie

Ontzorgen van A tot Z

Duidelijke afspraken
  • Biologische bestrijding
  • Heldere communicatie
  • Ontzorgen van A tot Z
  • Duidelijke afspraken

Processierups in Nijmegen bestrijden

Elke zomer komt de overlast van de eikenprocessierups in Nijmegen weer terug. Door tijdige bestrijding kunt u een groot deel van deze overlast voorkomen. Veldhuis Rupsbestrijding is gespecialiseerd in de bestrijding van de eikenprocessierups. Hiermee kunnen we al in april beginnen. We kunnen verschillende methodes inzetten om de overlast van de processierups in Nijmegen tegen te gaan. Kunt u onze hulp gebruiken bij de bestrijding van de eikenprocessierups? Neem dan contact op met onze specialisten.

Eikenprocessierups laten bestrijden Nijmegen

Bestrijdingsmethoden van Veldhuis Rupsbestrijding

Kiest u voor de specialisten van Veldhuis Rupsbestrijding, dan ontzorgen wij u volledig. Wij verzorgen het bestrijdingsproces van A tot Z. Daarbij hechten we veel belang aan duidelijke afspraken en heldere communicatie. De eikenprocessierups is in Nijmegen met verschillende methodes te bestrijden:

  • Preventieve bestrijding door middel van vernevelen
  • Curatieve methode met een speciale stofzuiger
  • Bestrijding met nematoden (aaltjes die op de rupsen parasiteren)

Overlast eikenprocessierups in Nijmegen

Dat de eikenprocessierups in Nijmegen zo veel overlast veroorzaakt, komt door haar brandharen. Die veroorzaken namelijk gezondheidsproblemen bij mens en dier. Komt uw huid in contact met de brandharen, dan krijgt u last van pijnlijke uitslag. Wanneer de haren in uw ogen komen, kunnen ze leiden tot zwellingen en ontstekingen.

Bij inademing, kunt u last krijgen van ademhalingsproblemen, slikstoornissen, braken, keelpijn, duizeligheid en koorts. Voor honden kunnen de brandharen van de eikenprocessierups zelfs dodelijk zijn. Het is daarom van belang dat zowel u als uw huisdier niet rechtstreeks in contact komen met de processierupsen en hun vervellingshuiden. Probeer de rupsen niet zelf te verwijderen, maar laat een gespecialiseerd bedrijf de eikenprocessierups in Nijmegen veilig bestrijden.

Bestrijding Eikenprocessierups Nijmegen

Steeds grotere aantallen zorgen voor plaag

Door de klimaatverandering komt de eikenprocessierups in Nijmegen steeds vaker voor. Deze processierups komt van oorsprong uit Midden- en Zuid-Europa. Inmiddels is de rups steeds noordelijker te vinden en kunnen we in Nederland inmiddels wel spreken van een plaag.

De eikenprocessierups is van mei tot oktober op diverse eikensoorten te vinden. Wanneer u op een eik een bal omgeven door spinsel ziet, weet u dat de eikenprocessierups zich in Nijmegen ophoudt. Bel in dat geval Veldhuis Rupsbestrijding om de plaag te beheersen.

Veldhuis Rupsbestrijding inschakelen

Wilt u een professional op het gebied van de bestrijding van de eikenprocessierups in Nijmegen inschakelen? Kies dan voor de specialisten van Veldhuis Rupsbestrijding. Neem contact op voor vrijblijvend advies of huur onze specialisten in via het telefoonnummer 06 – 13 54 36 37. U kunt ook een e-mail sturen naar info@veldhuisrupsbestrijding.nl of het contactformulier op onze website invullen. Wij helpen u graag.