Eikenprocessierups Leiden

Biologische bestrijding

Heldere communicatie

Ontzorgen van A tot Z

Duidelijke afspraken
  • Biologische bestrijding
  • Heldere communicatie
  • Ontzorgen van A tot Z
  • Duidelijke afspraken

Bestrijd de eikenprocessierups Leiden

De eikenprocessierups in Leiden zorgt ‘s zomers voor behoorlijk wat overlast. Bovendien brengt het aanraken of inademen van de haartjes gezondheidsrisico’s met zich mee. Het is dan ook belangrijk om op tijd te beginnen met het bestrijden van de processierups in Leiden. Veldhuis Rupsbestrijding kan hiermee al vanaf april aanvangen. Wij zijn gespecialiseerd in de bestrijding van de eikenprocessierups. Hiervoor hebben wij meerdere bestrijdingsmethodes tot onze beschikking. Heeft u onze hulp nodig in de strijd tegen de processierups in Leiden? Neem dan vandaag nog contact op met onze specialisten.

Bestrijding Eikenprocessierups Leiden

Methoden van Veldhuis Rupsbestrijding

Voor de bestrijding van de eikenprocessierups in Leiden kan Veldhuis Rupsbestrijding verschillende methodes inzetten. Kiest u voor ons, dan ontzorgen wij u volledig. Verder hechten we veel belang aan het maken van duidelijke afspraken en helder communiceren. De methodes die we inzetten, zijn:

  • Preventieve bestrijding d.m.v. vernevelen
  • Curatieve methode met een speciale stofzuiger
  • Bestrijding met nematoden (aaltjes die op de rupsen parasiteren)

Overlast eikenprocessierups in Leiden

Het zijn de brandharen van de processierups die in Leiden zo veel overlast veroorzaken en gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Komt uw huid in contact met deze brandharen, dan krijgt u pijnlijke huiduitslag. In uw ogen kunnen ze tot zwellingen en ontstekingen leiden. Wanneer u de haartjes inademt, kunt u last krijgen van ademhalingsproblemen, slikstoornissen, braken, keelpijn, duizeligheid en koorts.

Voor honden kunnen de brandharen van de eikenprocessierups zelfs dodelijk zijn. Het is daarom belangrijk dat zowel u als uw huisdier rechtstreeks contact vermijdt met de processierups en zijn oude vervellingshuiden. Probeer de rupsen dus niet zelf te verwijderen, maar laat de bestrijding in Leiden over aan een gespecialiseerd bedrijf.

Eikenprocessierups laten bestrijden in Leiden

Steeds grotere aantallen zorgen voor plaag

Door de klimaatverandering komt de eikenprocessierups in Leiden steeds meer voor. Oorspronkelijk kwam deze rups vooral voor in Midden- en Zuid-Europa. Door de hogere temperaturen, is de processierups inmiddels steeds noordelijker te vinden en kunnen we in Nederland spreken van een plaag. Van mei tot oktober is de eikenprocessierups in Leiden te vinden op diverse eikensoorten. U herkent ze aan een bal omgeven met spinsel. Ziet u de processierups in Leiden? Bel dan Veldhuis Rupsbestrijding om de plaag te beheersen.

Schakel Veldhuis Rupsbestrijding in

Het bestrijden van de eikenprocessierups in Leiden is een klus voor de professional. Veldhuis Rupsbestrijding is gespecialiseerd in de bestrijding van de eikenprocessierups. Wij helpen u graag overlast en gezondheidsrisico’s te verminderen en een plaag van de eikenprocessierups te beheersen. Neem contact op voor vrijblijvend advies of huur onze specialisten in via het telefoonnummer 06 – 13 54 36 37. U kunt ook een e-mail sturen naar info@veldhuisrupsbestrijding.nl of het contactformulier op onze website invullen.