Eikenprocessierups Hengelo

Biologische bestrijding

Heldere communicatie

Ontzorgen van A tot Z

Duidelijke afspraken
  • Biologische bestrijding
  • Heldere communicatie
  • Ontzorgen van A tot Z
  • Duidelijke afspraken

Processierups in bomen in Hengelo

Geeft de eikenprocessierups in Hengelo u overlast? Of ze nu in een boom in uw tuin zitten of zich in de bomen in de openbare ruimte bevinden, Veldhuis Rupsbestrijding gaat de overlast tegen. Wij zijn gespecialiseerd in het bestrijden van de eikenprocessierups. Wilt u weten wat wij voor u in Hengelo kunnen doen? Neem dan snel contact met ons op.

Eikenprocessierups bestrijding Hengelo

Voordelen van Veldhuis Rupsbestrijding

Wij raden u af om zelf de eikenprocessierups te verwijderen. Veldhuis Rupsbestrijding helpt u graag om de eikenprocessierups in Hengelo tegen te gaan. Onze specialisten beschikken over de juiste middelen om de processierups te bestrijden. Wanneer u voor ons kiest, bieden wij u de volgende voordelen:

  • Ontzorgen van A tot Z
  • Heldere communicatie
  • Duidelijke afspraken

Overlast van de processierups

De eikenprocessierups is in Hengelo herkenbaar aan een bal omgeven door spinsel. Van mei tot oktober zijn ze te vinden op verschillende eikensoorten. Het is daarom verstandig voor die tijd al met de bestrijding te beginnen. Hoe meer processierupsen er immers komen, hoe meer overlast ze veroorzaken. Wanneer de brandharen van de eikenprocessierups in contact komen met de huid, ontstaat er een pijnlijke huiduitslag.

In de ogen kunnen de haren zwellingen en ontstekingen veroorzaken. Bij het inademen van de haren kunt u last krijgen van keelpijn, ademhalingsproblemen, slikstoornissen, braken, duizeligheid en koorts. Vermijd daarom rechtstreeks contact met rupsen en hun oude vervellingshuiden. Laat een professional u van de eikenprocessierups in Hengelo afhelpen.

Eikenprocessierups laten bestrijden in Hengelo

Eikenprocessierups in Hengelo bestrijden

Veldhuis Rupsbestrijding past drie verschillende methodes toe om de eikenprocessierups in Hengelo te bestrijden. Met de preventieve bestrijding kan al in het voorjaar begonnen worden. We vernevelen de bomen, waarbij de rupsen voor 90 tot 95% worden gedood.

Bij de curatieve methode gebruiken we een speciale stofzuiger om de nesten op te zuigen. Later vernietigen we deze nesten. Tenslotte bestrijden we de processierups met nematoden. Wanneer de rupsen net uitgekomen zijn, blazen we deze aaltjes in de kroon van de boom. Zij parasiteren op rupsen, waardoor deze stoppen met eten en dood gaan. 65 tot 70% van de rupsen wordt op deze manier vernietigd.

Contact met Veldhuis Rupsbestrijding

Wilt u een professional inschakelen om de eikenprocessierups in Hengelo te bestrijden? De specialisten van Veldhuis Rupsbestrijding helpen u graag. Neem voor vrijblijvend advies contact op of huur onze specialisten direct in via het telefoonnummer 06 – 13 54 36 37. U kunt ook een e-mail sturen naar info@veldhuisrupsbestrijding.nl of het contactformulier op onze website invullen.