Eikenprocessierups Enschede

Biologische bestrijding

Heldere communicatie

Ontzorgen van A tot Z

Duidelijke afspraken
  • Biologische bestrijding
  • Heldere communicatie
  • Ontzorgen van A tot Z
  • Duidelijke afspraken

Overlast van de processierups in Enschede

Heeft u last van de eikenprocessierups in Enschede? Als eigenaar van een eikenboom bent u verantwoordelijk voor uw boom en de eventuele overlast die deze direct of indirect veroorzaakt. Bevinden er zich processierupsen in uw boom of in bomen van de gemeente? Veldhuis Rupsbestrijding is gespecialiseerd in de bestrijding van de eikenprocessierups. Neem contact met ons op om de overlast van de eikenprocessierups bij u in Enschede tegen te gaan.

Eikenprocessierups laten bestrijden Enschede

Eikenprocessierups in Enschede bestrijden

De eikenprocessierups komt in Enschede in mei en juni tevoorschijn. De rupsen hebben vanaf mei tot en met juli brandharen. Het is raadzaam de processierups te laten verwijderen voordat de brandharen een probleem gaan vormen. Ook oude nesten dienen weggehaald te worden. Veldhuis Rupsbestrijding raadt u af om de eikenprocessierups zelf te verwijderen. Laat dit liever over aan de specialist. Voor het bestrijden van de eikenprocessierups in Enschede kunnen we de volgende methodes inzetten:

  • Curatieve methode met een speciale stofzuiger
  • Preventieve bestrijding d.m.v. vernevelen
  • Bestrijding met nematoden (aaltjes die op de rupsen parasiteren)

Grote aantallen zorgen voor plaag

De processierups is in Enschede van mei tot oktober te vinden op diverse eikensoorten. Deze rupssoort komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Europa. De klimaatverandering zorgt ervoor dat de eikenprocessierups in steeds noordelijker gelegen gebieden te vinden is. Doordat ze in steeds grotere aantallen voorkomen, kan er inmiddels wel van een plaag gesproken worden. U herkent de eikenprocessierups aan hun bijzondere uiterlijk; een bal omgeven door spinsel.

Eikenprocessierups bestrijding in Enschede

Problemen met de eikenprocessierups in Enschede

Hoe meer de eikenprocessierups in Enschede voorkomt, hoe meer mensen er overlast van zullen ervaren. De rups heeft namelijk brandharen van 0,3 millimeter lang die een gevaar voor de gezondheid van mens en dier vormen. Wanneer de brandharen in contact komen met de huid, ontstaat er een pijnlijke huiduitslag. Komen de haren in de ogen, dan kunnen ze zwellingen en ontstekingen veroorzaken.

Ademt u de brandharen in, dan kunt u last krijgen van keelpijn, ademhalingsproblemen, slikstoornissen, duizeligheid, braken en koorts. Voor honden kunnen brandharen zelfs dodelijk zijn. Voorkom daarom rechtstreeks contact met de rupsen en hun oude vervellingshuiden. Deze kunnen nog jaren voor irritaties zorgen. Het is daarom belangrijk dat u de eikenprocessierups in Enschede tijdig laat bestrijden.

Contact met Veldhuis Rupsbestrijding

Het bestrijden van de eikenprocessierups in Enschede is een klus voor de professional. Veldhuis Rupsbestrijding is gespecialiseerd in de bestrijding van de eikenprocessierups. Wij helpen u graag. Neem contact op voor vrijblijvend advies of huur onze specialisten in via het telefoonnummer 06 – 13 54 36 37. U kunt ook een e-mail sturen naar info@veldhuisrupsbestrijding.nl of het contactformulier op onze website invullen.