Eikenprocessierups Emmen

Biologische bestrijding

Heldere communicatie

Ontzorgen van A tot Z

Duidelijke afspraken
  • Biologische bestrijding
  • Heldere communicatie
  • Ontzorgen van A tot Z
  • Duidelijke afspraken

Bestrijd de eikenprocessierups Emmen

Vooral ‘s zomers geeft de eikenprocessierups in Emmen steeds vaker overlast. Het is dan ook belangrijk om deze processierups tijdig te bestrijden. Veldhuis Rupsbestrijding kan hiermee al vanaf april aan de gang. Wij zijn gespecialiseerd op het gebied van de bestrijding van de eikenprocessierups en beschikken over meerdere bestrijdingsmethodes om de overlast tegen te gaan. Kunt u onze hulp gebruiken in de strijd tegen de processierups in Emmen? Neem dan contact op met onze specialisten.

Eikenprocessierups bestrijding Emmen

Methoden van Veldhuis Rupsbestrijding

Veldhuis Rupsbestrijding kan met verschillende methodes de eikenprocessierups in Emmen bestrijden. Wanneer u voor ons kiest, kunnen wij u volledig ontzorgen. Daarbij hechten we veel belang aan duidelijke afspraken en heldere communicatie. Bij de bestrijding van de processierups in Emmen kunnen wij de volgende methodes inzetten:

  • Preventieve bestrijding d.m.v. vernevelen
  • Curatieve methode met een speciale stofzuiger
  • Bestrijding met nematoden (aaltjes die op de rupsen parasiteren)

Overlast eikenprocessierups in Emmen

Dat de eikenprocessierups in Emmen zo veel overlast veroorzaakt, komt door de brandharen van het beestje. Die zijn namelijk slecht voor de gezondheid van mens en dier. Wanneer uw huid in contact komt met de brandharen, krijgt u last van pijnlijke huiduitslag. Komen de haren in uw ogen, dan kunnen deze leiden tot zwellingen en ontstekingen.

Ademt u de haartjes in, dan kunt u last krijgen van ademhalingsproblemen, slikstoornissen, braken, keelpijn, duizeligheid en koorts. Voor honden kunnen de brandharen van de eikenprocessierups zelfs dodelijk zijn. Het is daarom belangrijk dat zowel u als uw huisdier rechtstreeks contact met de rupsen en hun oude vervellingshuiden vermijdt. Laat daarom de eikenprocessierups in Emmen bestrijden door een gespecialiseerd bedrijf.

Eikenprocessierups laten bestrijden in Emmen

Steeds grotere aantallen zorgen voor plaag

De klimaatverandering zorgt ervoor dat de eikenprocessierups in Emmen steeds vaker voorkomt. Deze processierups komt van oorsprong namelijk uit Midden- en Zuid-Europa, maar is inmiddels steeds noordelijker te vinden.

In Nederland kunnen we inmiddels wel spreken van een plaag. De processierups is in Emmen tussen mei en oktober op diverse eikensoorten te vinden. Wanneer u een bal omgeven met spinsel in een eikenboom ziet, weet u dat deze rups zich hier ophoudt. Bel dan Veldhuis Rupsbestrijding om de plaag te beheersen.

Contact met specialist in bestrijding processierups

Het bestrijden van de eikenprocessierups in Emmen is een klus voor de professional. Geeft deze rups u overlast? Veldhuis Rupsbestrijding is gespecialiseerd in de bestrijding van de eikenprocessierups. Wij helpen u graag om de overlast tegen te gaan. Neem contact op voor vrijblijvend advies of huur onze specialisten in via het telefoonnummer 06 – 13 54 36 37. U kunt ook een e-mail sturen naar info@veldhuisrupsbestrijding.nl of het contactformulier op onze website invullen.