Eikenprocessierups Eindhoven

Biologische bestrijding

Heldere communicatie

Ontzorgen van A tot Z

Duidelijke afspraken
  • Biologische bestrijding
  • Heldere communicatie
  • Ontzorgen van A tot Z
  • Duidelijke afspraken

Bomen met processierups in Eindhoven

Heeft u last van de eikenprocessierups in Eindhoven? Of het nu om een boom in uw tuin gaat of om bomen in de openbare ruimte, Veldhuis Rupsbestrijding gaat de overlast tegen. Onze specialisten bestrijden voor u die vervelende eikenprocessierups. Wilt u weten wat wij in Eindhoven voor u kunnen doen? Neem dan contact met ons op.

Eikenprocessierups laten bestrijden Eindhoven

Voordelen van Veldhuis Rupsbestrijding

Veldhuis Rupsbestrijding helpt u graag om de eikenprocessierups in Eindhoven tegen te gaan. Wij adviseren u om gezondheidsredenen de rupsen niet zelf te verwijderen. Onze specialisten beschikken over de juiste middelen om de processierups te bestrijden. Hierbij bieden wij u bovendien deze voordelen:

  • Ontzorgen van A tot Z
  • Heldere communicatie
  • Duidelijke afspraken

Overlast van de processierups

Aan een bal omgeven door spinsel kunt u de bomen herkennen waar de processierups zich ophoudt. Van mei tot oktober is de eikenprocessierups in Eindhoven op verschillende eikensoorten te vinden. Wij kunnen voor die tijd al met de bestrijding beginnen. Immers, hoe minder rupsen, hoe minder overlast. Wanneer de brandharen van de eikenprocessierups in contact komen met uw huid, krijgt u last van pijnlijke huiduitslag.

Belanden deze haren in uw ogen, dan kunnen ze zwellingen en ontstekingen veroorzaken. En ademt u ze in, dan ervaart u mogelijk keelpijn, ademhalingsproblemen, slikstoornissen, braken, duizeligheid of koorts. Uw gezondheid kan er dus behoorlijk onder lijden. Voor honden kunnen de brandharen zelfs dodelijk zijn. Raak de rupsen en hun oude vervellingshuiden daarom niet rechtstreeks aan, maar laat een professional u afhelpen van de eikenprocessierups in Eindhoven.

Eikenprocessierups bestrijding in Eindhoven

Bestrijding eikenprocessierups in Eindhoven

Veldhuis Rupsbestrijding heeft de mogelijkheid om drie verschillende methodes toe te passen om de eikenprocessierups in Eindhoven te bestrijden. Zo verkleint u de kans op overlast en gezondheidsrisico’s. Met de preventieve bestrijding kan al in het voorjaar begonnen worden. We vernevelen de bomen, waarbij de rupsen voor 90 tot 95% worden gedood.

Bij de curatieve methode zuigen we met een speciale stofzuiger de nesten op om ze later te vernietigen. Ten slotte bestrijden we de processierups met nematoden. Deze aaltjes blazen we in de kroon van de boom wanneer de rupsen net uitgekomen zijn. De aaltjes parasiteren op rupsen, waardoor deze stoppen met eten en dood gaan. Zo wordt 65 tot 70% van de rupsen vernietigd.

Veldhuis Rupsbestrijding bestrijdt de processierups

Veldhuis Rupsbestrijding is gespecialiseerd in de bestrijding van de eikenprocessierups. In Eindhoven staan we graag voor u klaar om u van de overlast af te helpen. Neem contact op voor vrijblijvend advies of huur onze specialisten in via het telefoonnummer 06 – 13 54 36 37. U kunt ook een e-mail sturen naar info@veldhuisrupsbestrijding.nl of het contactformulier op onze website invullen. Wij helpen u bij de bestrijding van de eikenprocessierups in Eindhoven.