Eikenprocessierups Ede

Biologische bestrijding

Heldere communicatie

Ontzorgen van A tot Z

Duidelijke afspraken
  • Biologische bestrijding
  • Heldere communicatie
  • Ontzorgen van A tot Z
  • Duidelijke afspraken

Processierups in bomen in Ede

Ervaart u overlast van de eikenprocessierups in Ede? Veldhuis Rupsbestrijding gaat deze overlast tegen. Wij zijn gespecialiseerd in het bestrijden van de eikenprocessierups. Of deze zich nu in een boom in uw tuin bevindt of in de bomen in de openbare ruimte. Wilt u weten wat wij in Ede voor u kunnen doen tegen de overlast van de eikenprocessierups? Neem dan snel contact met onze specialisten op.

Eikenprocessierups laten bestrijden Ede

Voordelen van Veldhuis Rupsbestrijding

Vanwege de gezondheidsrisico’s raadt Veldhuis Rupsbestrijding u af om zelf aan de slag te gaan met het verwijderen van de eikenprocessierups in Ede. Onze specialisten beschikken over de juiste middelen om de processierups veilig en effectief te bestrijden. Kiest u voor ons, dan bieden wij u de volgende voordelen:

  • Ontzorgen van A tot Z
  • Heldere communicatie
  • Duidelijke afspraken

Overlast van de processierups

U herkent de eikenprocessierups in Ede door een bal omgeven door spinsel. Van mei tot oktober zijn deze rupsen op verschillende eikensoorten te vinden. Het is verstandig om op tijd te beginnen met de bestrijding van deze rups. Door tijdige bestrijding kan de overlast voor een groot deel tegengegaan worden. Die overlast wordt veroorzaakt door de brandharen van de eikenprocessierups.

Komen deze haren in contact met uw huid, dan krijgt u last van pijnlijke huiduitslag. Wanneer deze haartjes in uw ogen komen, kunnen ze zwellingen en ontstekingen veroorzaken. Ademt u de brandhaartjes in, dan kunt u last krijgen van keelpijn, ademhalingsproblemen, slikstoornissen, braken, duizeligheid en koorts. Vermijd daarom contact met de eikenprocessierups en diens oude vervellingshuiden. Neem contact op met een professional om de processierups in Ede te bestrijden.

Eikenprocessierups bestrijding in Ede

Eikenprocessierups in Ede bestrijden

Veldhuis Rupsbestrijding beschikt over drie methodes om de eikenprocessierups in Ede te bestrijden. De eerste methode is de preventieve bestrijding. In het voorjaar kunnen we al beginnen met het vernevelen van de bomen. Zo wordt 90 tot 95% van de rupsen gedood.

De tweede manier is de curatieve methode. Met een speciale stofzuiger zuigen we de nesten op. Deze worden later vernietigd. Tot slot kunnen we de eikenprocessierups bestrijden met nematoden, oftewel aaltjes. Wanneer de rupsen net uit hun ei gekomen zijn, blazen we de aaltjes in de kronen van de bomen. Ze parasiteren op de processierupsen. Daardoor stoppen de rupsen met eten en gaan ze dood. 65 tot 70% van de rupsen wordt zo bestreden.

Veldhuis Rupsbestrijding inschakelen

Heeft u veel last van de eikenprocessierups in Ede? Laat de bestrijding over aan de professional. De specialisten van Veldhuis Rupsbestrijding helpen u graag. Neem contact op voor vrijblijvend advies of huur onze specialisten in via het telefoonnummer 06 – 13 54 36 37. U kunt ook een e-mail sturen naar info@veldhuisrupsbestrijding.nl of het contactformulier op onze website invullen.