Eikenprocessierups Dordrecht

Biologische bestrijding

Heldere communicatie

Ontzorgen van A tot Z

Duidelijke afspraken
  • Biologische bestrijding
  • Heldere communicatie
  • Ontzorgen van A tot Z
  • Duidelijke afspraken

Bestrijd de eikenprocessierups in Dordrecht op tijd

De eikenprocessierups geeft in Dordrecht vooral ‘s zomers vaak overlast. Het is daarom van belang deze processierups op tijd te bestrijden. Dit kan al vanaf april. Veldhuis Rupsbestrijding is gespecialiseerd in de bestrijding van de eikenprocessierups. Wij hebben verschillende methodes tot onze beschikking om de overlast van de processierups in Dordrecht tot een minimum te beperken. Heeft u onze hulp nodig? Twijfel dan geen moment en neem contact op met onze specialisten.

Eikenprocessierups bestrijden Dordrecht

Voordelen van Veldhuis Rupsbestrijding

De brandharen van de eikenprocessierups zijn gevaarlijk voor de gezondheid van mensen in Dordrecht. Haal de rupsen daarom niet zelf weg, maar schakel Veldhuis Rupsbestrijding in. Onze specialisten beschikken over de juiste middelen om de eikenprocessierups in Dordrecht veilig te bestrijden. Kiest u voor ons, dan ontzorgen wij u volledig. Verder vinden we heldere communicatie en duidelijke afspraken belangrijk. Ter bestrijding van de processierups kunnen wij gebruik maken van de volgende methodes:

  • Preventieve bestrijding d.m.v. vernevelen
  • Curatieve methode met een speciale stofzuiger
  • Bestrijding met nematoden (aaltjes die op de rupsen parasiteren)

Overlast door de eikenprocessierups in Dordrecht

Tijdige bestrijding van de eikenprocessierups in Dordrecht is van groot belang om overlast en gezondheidsrisico’s te beperken. Eigenlijk zijn de brandharen van de processierups de veroorzaker van de problemen. Deze haren van 0,3 millimeter lang vormen een gevaar voor de gezondheid van mens en dier wanneer deze in contact komen met de huid en ogen of wanneer ze ingeademd worden. Wanneer dit gebeurt, kunt u last krijgen van pijnlijke huiduitslag of zwellingen en ontstekingen van de ogen.

Ademhalingsproblemen, keelpijn, slikstoornissen, duizeligheid, braken en koorts zijn andere symptomen die de brandhaartjes kunnen veroorzaken. Voor honden kunnen de brandharen van een eikenprocessierups zelfs dodelijk zijn. Het is daarom belangrijk rechtstreeks contact met de rupsen en hun oude vervellingshuiden te voorkomen en de eikenprocessierups in Dordrecht weg te laten halen door een gespecialiseerd bedrijf.

Eikenprocessierups bestrijding in Dordrecht

Grote aantallen zorgen voor plaag

Door de klimaatverandering komt de eikenprocessierups in Dordrecht steeds vaker voor. Vroeger kwam deze rupssoort vooral in Midden- en Zuid-Europa voor, maar inmiddels is de processierups steeds noordelijker te vinden. In Nederland kunnen we gerust van een plaag spreken.

Tussen mei en oktober is de processierups op diverse eikensoorten in Dordrecht te vinden. U herkent ze aan een bal omgeven door spinsel. Ziet u een boom met eikenprocessierupsen? Bel dan Veldhuis Rupsbestrijding om de plaag te beheersen.

Contact opnemen met Veldhuis Rupsbestrijding

Laat de eikenprocessierups in Dordrecht tijdig bestrijden door een professional. Veldhuis Rupsbestrijding is gespecialiseerd in de bestrijding van de processierups. Wij helpen u graag de overlast tegen te gaan en gezondheidsrisico’s te minimaliseren. Neem contact op voor vrijblijvend advies of huur gelijk onze specialisten in via het telefoonnummer 06 – 13 54 36 37. U kunt ook een e-mail sturen naar info@veldhuisrupsbestrijding.nl of het contactformulier op onze website invullen.