Eikenprocessierups Deventer

Biologische bestrijding

Heldere communicatie

Ontzorgen van A tot Z

Duidelijke afspraken
  • Biologische bestrijding
  • Heldere communicatie
  • Ontzorgen van A tot Z
  • Duidelijke afspraken

Processierups in bomen in Deventer

Geeft de eikenprocessierups in Deventer u overlast? Of deze rups nu in een boom in uw tuin zit of zich in de bomen in de openbare ruimte bevindt, Veldhuis Rupsbestrijding gaat de overlast tegen. Wij zijn gespecialiseerd in het bestrijden van de eikenprocessierups. Wilt u weten wat wij in Deventer voor u kunnen doen? Neem dan snel contact met ons op.

Eikenprocessierups bestrijding Deventer

Voordelen van Veldhuis Rupsbestrijding

Veldhuis Rupsbestrijding helpt u graag om de eikenprocessierups in Deventer tegen te gaan. Wij raden u af om zelf de eikenprocessierups te verwijderen in verband met de gezondheidsrisico’s. Onze specialisten beschikken over de juiste middelen om de processierups te bestrijden. Wanneer u voor ons kiest, bieden wij u de volgende voordelen:

  • Ontzorgen van A tot Z
  • Heldere communicatie
  • Duidelijke afspraken

Overlast van de processierups

De eikenprocessierups is in Deventer herkenbaar aan een bal op een eikenboom omgeven door spinsel. Van mei tot oktober zijn de processierupsen te vinden op verschillende eikensoorten. Het is daarom verstandig al daarvoor te beginnen met de bestrijding. Want hoe minder processierupsen er komen, hoe minder overlast ze veroorzaken. Als de brandharen van de eikenprocessierups in contact komen met uw huid, krijgt u pijnlijke huiduitslag.

In uw ogen kunnen de haren zwellingen en ontstekingen veroorzaken. En ademt u de brandhaartjes in, dan kunt u last krijgen van keelpijn, ademhalingsproblemen, braken, slikstoornissen, duizeligheid en koorts. Zorg er daarom voor dat u niet rechtstreeks in contact komt met rupsen en hun oude vervellingshuiden. Laat een professional de eikenprocessierups in Deventer bestrijden.

Eikenprocessierups laten bestrijden Deventer

Eikenprocessierups in Deventer bestrijden

Om de eikenprocessierups in Deventer te bestrijden kan Veldhuis Rupsbestrijding drie verschillende methodes toepassen. Met preventieve bestrijding kunnen we al in het voorjaar beginnen. We vernevelen de bomen, zodat 90 tot 95% van de rupsen wordt gedood.

Bij de curatieve methode gebruiken we een speciale stofzuiger waarmee we de nesten opzuigen. Later vernietigen we deze nesten. Tenslotte kunnen we de processierups bestrijden met nematoden. Wanneer de rupsen net uitgekomen zijn, blazen we deze zogenoemde aaltjes in de kroon van de boom. Zij parasiteren op rupsen, die stoppen met eten waardoor ze sterven. Op deze manier wordt 65 tot 70% van de rupsen vernietigd.

Contact met Veldhuis Rupsbestrijding

Heeft u overlast van de processierups? Het bestrijden van de eikenprocessierups in Deventer is een klus voor een professional. Veldhuis Rupsbestrijding is gespecialiseerd in de bestrijding van deze rupssoort. Neem contact op voor vrijblijvend advies of huur onze specialisten in via het telefoonnummer 06 – 13 54 36 37. U kunt ook een e-mail sturen naar info@veldhuisrupsbestrijding.nl of het contactformulier op onze website invullen. Wij helpen u graag.