Eikenprocessierups Breda

Biologische bestrijding

Heldere communicatie

Ontzorgen van A tot Z

Duidelijke afspraken
  • Biologische bestrijding
  • Heldere communicatie
  • Ontzorgen van A tot Z
  • Duidelijke afspraken

Tijdige bestrijding eikenprocessierups Breda

De eikenprocessierups geeft in Breda ‘s zomers steeds vaker overlast. Het is daarom van belang om deze processierups op tijd te bestrijden, dus al vanaf april. Veldhuis Rupsbestrijding is gespecialiseerd op dit gebied. Wij hebben verschillende methodes tot onze beschikking om de overlast van de eikenprocessierups in Breda tot een minimum te beperken. Heeft u onze hulp nodig? Twijfel geen moment en neem contact op met onze specialisten.

Eikenprocessierups bestrijding Breda

Voordelen van Veldhuis Rupsbestrijding

Omdat de haartjes van de eikenprocessierups gevaarlijk voor uw gezondheid kunnen zijn, raadt Veldhuis Rupsbestrijding het af om zelf de rupsen te verwijderen. Onze specialisten beschikken over de juiste middelen om de eikenprocessierups in Breda veilig te bestrijden. Wanneer u voor ons kiest, ontzorgen wij u volledig. Wij hechten veel belang aan heldere communicatie en duidelijke afspraken. Voor de bestrijding van de eikenprocessierups in Breda kunnen we de volgende methodes inzetten:

  • Preventieve bestrijding d.m.v. vernevelen
  • Curatieve methode met een speciale stofzuiger
  • Bestrijding met nematoden (aaltjes die op de rupsen parasiteren)

Overlast door eikenprocessierups in Breda

De brandharen van de processierups zijn in Breda de eigenlijke boosdoener van de overlast. Deze haren van 0,3 millimeter lang vormen een gevaar voor de gezondheid van mens en dier wanneer deze in contact komen met de huid en ogen of wanneer ze ingeademd worden.

U krijgt een pijnlijke huiduitslag of zwellingen en ontstekingen van de ogen. Ademhalingsproblemen, keelpijn, slikstoornissen, braken, duizeligheid en koorts zijn andere symptomen die de brandhaartjes kunnen veroorzaken. Voor honden kunnen deze haren zelfs dodelijk zijn. Het is daarom belangrijk rechtstreeks contact met de rupsen en hun oude vervellingshuiden te voorkomen en de eikenprocessierups in Breda weg te laten halen door een gespecialiseerd bedrijf.

Eikenprocessierups laten bestrijden Breda

Grote aantallen processierups zorgen voor plaag

Door de klimaatverandering komt de eikenprocessierups in Breda steeds vaker voor. Oorspronkelijk komt deze rupssoort namelijk uit Midden- en Zuid-Europa. Inmiddels is de processierups steeds noordelijker te vinden. In Nederland kan er intussen wel van een plaag gesproken worden.

Tussen mei en oktober zijn ze dan ook op diverse eikensoorten in Breda te vinden. Wanneer u een bal omgeven door spinsel ziet, weet u dat er in een eik processierupsen zitten. Bel dan Veldhuis Rupsbestrijding om de plaag te beheersen.

Contact opnemen met Veldhuis Rupsbestrijding

Wilt u voor het bestrijden van de eikenprocessierups in Breda een professional inhuren? Veldhuis Rupsbestrijding is gespecialiseerd in de bestrijding van deze rups. Wij helpen u graag de overlast van de processierups in Breda tegen te gaan. Neem contact op voor vrijblijvend advies of huur onze specialisten in via het telefoonnummer 06 – 13 54 36 37. U kunt ook een e-mail sturen naar info@veldhuisrupsbestrijding.nl of het contactformulier op onze website invullen.