Eikenprocessierups Arnhem

Biologische bestrijding

Heldere communicatie

Ontzorgen van A tot Z

Duidelijke afspraken
  • Biologische bestrijding
  • Heldere communicatie
  • Ontzorgen van A tot Z
  • Duidelijke afspraken

Processierups in bomen in Arnhem

De afgelopen jaren geeft de eikenprocessierups in Arnhem steeds vaker overlast. De brandharen van de processierups zorgen voor pijnlijke huiduitslag, ontstoken ogen en ademhalingsproblemen. Veldhuis Rupsbestrijding gaat de overlast van de processierups tegen. Wilt u weten wat wij voor u in Arnhem tegen de eikenprocessierups kunnen doen? Neem dan direct contact met ons op.

Eikenprocessierups laten bestrijden in Arnhem

Voordelen van Veldhuis Rupsbestrijding

Veldhuis Rupsbestrijding helpt u graag om de eikenprocessierups in Arnhem tegen te gaan. We raden u af om de processierups zelf te verwijderen in verband met risico’s voor uw gezondheid. Onze specialisten beschikken over de juiste middelen waarmee ze de eikenprocessierups veilig kunnen bestrijden. Kiest u voor ons, dan bieden wij u deze voordelen:

  • Ontzorging van A tot Z
  • Heldere communicatie
  • Duidelijke afspraken

Overlast door de processierups in Arnhem

De eikenprocessierups is in Arnhem herkenbaar aan een bal omgeven door spinsel. Van mei tot oktober is deze rups op verschillende eikensoorten te vinden. Vanaf april kunnen we bij Veldhuis Rupsbestrijding al beginnen met het bestrijden van de processierups. Zo voorkomen we grote overlast en verkleinen we gezondheidsrisico’s voor u in Arnhem.

De brandharen van de eikenprocessierups kunnen namelijk pijnlijke huiduitslag en zwellingen en ontstekingen aan de ogen veroorzaken. Ademt u de haren in, dan kunt u last krijgen van ademhalingsproblemen, slikstoornissen, keelpijn, braken, duizeligheid of koorts. Vermijd dus rechtstreeks contact met rupsen en hun oude vervellingshuiden. Schakel een professional in om de eikenprocessierups in Arnhem te bestrijden.

Bestrijding van eikenprocessierupsen in Arnhem

Eikenprocessierups bestrijden

Bij Veldhuis Rupsbestrijding maken we gebruik van drie verschillende methodes om de eikenprocessierups in Arnhem te bestrijden. Met de preventieve bestrijding kan al in het voorjaar begonnen worden. Door de bomen te vernevelen, doden we 90 tot 95% van de rupsen. Een andere manier om van de rupsen af te komen is de curatieve methode, waarbij we de nesten opzuigen met een speciale stofzuiger.

De nesten worden later vernietigd. De laatste methode is bestrijding met nematoden. Wanneer de rupsen net uit hun eitjes zijn gekomen, blazen we deze nematoden of aaltjes in de kroon van de boom. Zij parasiteren op de eikenprocessierups, waardoor deze stoppen met eten en sterven. Met deze methode wordt 65 tot 70% van de eikenprocessierups vernietigd.

Contact met Veldhuis Rupsbestrijding

Heeft u last van de eikenprocessierups in Arnhem? Of de rupsen zich nu in uw eigen boom of in die van de gemeente bevinden, Veldhuis Rupsbestrijding bestrijdt ze. Neem contact op voor vrijblijvend advies of huur onze specialisten in via het telefoonnummer 06 – 13 54 36 37. U kunt ook een e-mail sturen naar info@veldhuisrupsbestrijding.nl of het contactformulier op onze website invullen. Onze specialisten helpen u graag.