Eikenprocessierups Apeldoorn

Biologische bestrijding

Heldere communicatie

Ontzorgen van A tot Z

Duidelijke afspraken
  • Biologische bestrijding
  • Heldere communicatie
  • Ontzorgen van A tot Z
  • Duidelijke afspraken

Bomen met processierups in Apeldoorn

Bezorgt de eikenprocessierups in Apeldoorn u overlast? Veldhuis Rupsbestrijding gaat de overlast voor u tegen, of het nu gaat om een boom in uw tuin of om bomen in de openbare ruimte. Onze specialisten bestrijden de eikenprocessierups effectief en veilig. U herkent de processierups aan een bal omgeven door spinsel in eikenbomen. Bent u benieuwd naar wat we in Apeldoorn voor u kunnen doen? Neem dan contact met ons op.

Eikenprocessierups bestrijding Apeldoorn

Voordelen van Veldhuis Rupsbestrijding

Van mei tot oktober is de eikenprocessierups in Apeldoorn te vinden. Veldhuis Rupsbestrijding kan al in april beginnen, zodat overlast later in het jaar wordt tegengegaan. Onze specialisten beschikken over de juiste middelen om de processierups in Apeldoorn veilig en effectief te bestrijden. Wij helpen u graag. Onze voordelen:

  • Ontzorgen van A tot Z
  • Heldere communicatie
  • Duidelijke afspraken

Overlast door processierups

Het zijn de brandhaartjes van de eikenprocessierups die voor overlast en vervelende gezondheidsklachten zorgen. Wanneer uw huid in contact komt met deze haren, krijgt u last van pijnlijke huiduitslag. Belanden ze in uw ogen, dan zijn zwellingen en ontstekingen het mogelijke gevolg. Ademt u de haartjes in, dan ervaart u mogelijk ademhalingsproblemen, slikstoornissen, keelpijn, braken, duizeligheid of koorts.

De brandhaartjes kunnen u dus heel nare klachten geven. Voor honden kunnen de brandharen zelfs dodelijk zijn. Wij raden u daarom af om zelf de processierups te verwijderen. Raak deze rupsen en hun oude vervellingshuiden niet aan, maar laat een professional de eikenprocessierups in Apeldoorn bestrijden.

Eikenprocessierups laten bestrijden in Apeldoorn

Bestrijding eikenprocessierups in Apeldoorn

Voor de bestrijding van de eikenprocessierups in Apeldoorn, beschikt Veldhuis Rupsbestrijding over drie verschillende methodes. Hiermee verkleinen we de kans op overlast en gezondheidsklachten. In het voorjaar kunnen we beginnen met de preventieve bestrijding door verneveling van de bomen. Hiermee doden we 90 tot 95% van de processierupsen.

Bij de curatieve methode zuigen we de nesten van de eikenprocessierups op met een speciale stofzuiger. Later vernietigen we de nesten. We kunnen de rupsen ook bestrijden met nematoden, ook wel aaltjes genoemd. Wanneer de processierups net uit zijn ei gekomen is, blazen we deze aaltjes in de kroon van de boom. De aaltjes parasiteren op de rupsen. Die stoppen met eten, waardoor 65 tot 70% van de rupsen sterft.

Veldhuis Rupsbestrijding inschakelen

Het bestrijden van de eikenprocessierups in Apeldoorn is een klus voor de professional. Veldhuis Rupsbestrijding is gespecialiseerd in het bestrijden van de eikenprocessierups. Wij helpen u graag de overlast van deze rupsen tegen te gaan. Neem daarom contact op voor vrijblijvend advies of huur onze specialisten direct in via het telefoonnummer 06 – 13 54 36 37. U kunt ook een e-mail sturen naar info@veldhuisrupsbestrijding.nl of het contactformulier op onze website invullen.