Eikenprocessierups Amsterdam

Biologische bestrijding

Heldere communicatie

Ontzorgen van A tot Z

Duidelijke afspraken
  • Biologische bestrijding
  • Heldere communicatie
  • Ontzorgen van A tot Z
  • Duidelijke afspraken

Processierups in bomen in Amsterdam

‘s Zomers geeft de eikenprocessierups in Amsterdam steeds vaker overlast. De brandharen van deze rups zorgen voor pijnlijke huiduitslag, ontstoken ogen en ademhalingsproblemen. Veldhuis Rupsbestrijding gaat de overlast van de processierups tegen. Wilt u weten wat wij voor u in Amsterdam kunnen doen? Neem dan snel contact met ons op.

Eikenprocessierups bestrijden Amsterdam

Voordelen van Veldhuis Rupsbestrijding

Veldhuis Rupsbestrijding helpt u graag om de eikenprocessierups in Amsterdam tegen te gaan. Wij raden het in verband met uw gezondheid af om zelf de eikenprocessierups te verwijderen. Onze specialisten beschikken over de juiste middelen om de processierups veilig te bestrijden. Wanneer u voor ons kiest, bieden wij u de volgende voordelen:

  • Ontzorging van A tot Z
  • Heldere communicatie
  • Duidelijke afspraken

Overlast van de processierups

Van mei tot oktober is de eikenprocessierups te vinden op verschillende eikensoorten. Aan een bal omgeven door spinsel is de processierups in Amsterdam herkenbaar. Het is verstandig om op tijd met de bestrijding van de rups te beginnen. Hoe meer processierupsen er immers in Amsterdam komen, hoe meer overlast ze veroorzaken. Wanneer de brandharen van de eikenprocessierups in contact komen met uw huid, krijgt u last van pijnlijke huiduitslag.

In uw ogen kunnen de haren zwellingen en ontstekingen veroorzaken. Bij het inademen van de haren kunt u last krijgen van ademhalingsproblemen, keelpijn, slikstoornissen, braken, duizeligheid of koorts. Vermijd daarom rechtstreeks contact met rupsen en hun oude vervellingshuiden. Voor uw gezondheid is het belangrijk dat u niet zelf de rupsen weghaalt. Kies in plaats daarvan voor een professional om u van de eikenprocessierups in Amsterdam afhelpen.

Bestrijding Eikenprocessierups Amsterdam

Eikenprocessierups in Amsterdam bestrijden

Veldhuis Rupsbestrijding past drie verschillende methodes toe om de eikenprocessierups in Amsterdam te bestrijden. In het voorjaar kunnen we al beginnen met de preventieve bestrijding. We vernevelen de bomen, waarbij de rupsen voor 90 tot 95% worden gedood.

Bij de curatieve methode zuigen we de nesten op met een speciale stofzuiger. Later vernietigen we deze nesten. Ten slotte kunnen we de processierups bestrijden met nematoden. Wanneer de rupsen net zijn uitgekomen, blazen we de aaltjes in de kroon van de boom. Zij parasiteren op rupsen, waardoor deze stoppen met eten en dood gaan. Zo wordt 65 tot 70% van de eikenprocessierupsen vernietigd.

Contact met Veldhuis Rupsbestrijding

Ervaart u overlast door de processierups? De specialisten van Veldhuis Rupsbestrijding helpen u graag in de strijd tegen de eikenprocessierups in Amsterdam. Neem contact op voor vrijblijvend advies of huur onze specialisten in via het telefoonnummer 06 – 13 54 36 37. U kunt ook een e-mail sturen naar info@veldhuisrupsbestrijding.nl of het contactformulier op onze website invullen.