Eikenprocessierups Amersfoort

Biologische bestrijding

Heldere communicatie

Ontzorgen van A tot Z

Duidelijke afspraken
  • Biologische bestrijding
  • Heldere communicatie
  • Ontzorgen van A tot Z
  • Duidelijke afspraken

Bomen met processierups in Amersfoort

Heeft u last van de eikenprocessierups in Amersfoort? Of het nu om een boom in uw tuin gaat of om bomen in de openbare ruimte, Veldhuis Rupsbestrijding is er voor u en gaat de overlast tegen. Onze specialisten bestrijden eikenprocessierups op een effectieve en veilige manier. Wilt u weten wat wij in Amersfoort voor u kunnen doen? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken

Eikenprocessierups bestrijding Amersfoort

Voordelen van Veldhuis Rupsbestrijding

Veldhuis Rupsbestrijding helpt u graag om de eikenprocessierups in Amersfoort tegen te gaan. Om de gezondheidsrisico’s te beperken, adviseren wij u de rupsen niet zelf te verwijderen. Onze specialisten beschikken over de juiste middelen om de eikenprocessierups in Amersfoort veilig en effectief te bestrijden. Wanneer u voor ons kiest, geniet u van de volgende voordelen:

  • Ontzorgen van A tot Z
  • Heldere communicatie
  • Duidelijke afspraken

Overlast van de processierups

Van mei tot oktober is de eikenprocessierups in Amersfoort op verschillende eikensoorten te vinden. Aan een bal omgeven door spinsel kunt u de bomen herkennen waar de processierups zit. Veldhuis Rupsbestrijding kan al april met de bestrijding beginnen. Want: hoe minder rupsen uit hun eitjes komen, hoe minder overlast u ervaart. De brandhaartjes van de eikenprocessierups kunnen vervelende gezondheidsklachten geven. Wanneer deze haren in contact komen met uw huid, krijgt u last van pijnlijke huiduitslag.

Belanden de brandharen in uw ogen, dan kunnen ze zwellingen en ontstekingen veroorzaken. En ademt u ze in, dan ervaart u mogelijk ademhalingsproblemen, slikstoornissen, braken, keelpijn, duizeligheid of koorts. Uw gezondheid kan er dus behoorlijk onder lijden. Voor honden kunnen de brandharen zelfs dodelijk zijn. Raak daarom de rupsen en hun oude vervellingshuiden niet rechtstreeks aan, maar laat een professional u afhelpen van de eikenprocessierups in Amersfoort.

Eikenprocessierups laten bestrijden Amersfoort

Bestrijding eikenprocessierups in Amersfoort

Veldhuis Rupsbestrijding kan drie verschillende methodes toepassen om de eikenprocessierups in Amersfoort te bestrijden. Zo wordt de kans op overlast en gezondheidsrisico’s verkleind. Met de preventieve bestrijding kan al in het voorjaar begonnen worden. We vernevelen de bomen, zodat 90 tot 95% van de eikenprocessierupsen wordt gedood.

Bij de curatieve methode zuigen we met een speciale stofzuiger de nesten van de rupsen op om ze later te vernietigen. Tenslotte bestrijden we de processierups met nematoden. Deze aaltjes blazen we in de kroon van de boom wanneer de rupsen net uit hun ei gekomen zijn. De aaltjes parasiteren op rupsen, zodat deze stoppen met eten en dood gaan. 65 tot 70% van de rupsen kan op deze manier vernietigd worden.

Contact met Veldhuis Rupsbestrijding opnemen

Geeft de processierups u overlast? Het bestrijden van de eikenprocessierups in Amersfoort is een klus voor de professional. Veldhuis Rupsbestrijding is gespecialiseerd in de bestrijding van de eikenprocessierups. Wij helpen u graag. Neem contact op voor vrijblijvend advies of huur onze specialisten in via het telefoonnummer 06 – 13 54 36 37. U kunt ook een e-mail sturen naar info@veldhuisrupsbestrijding.nl of het contactformulier op onze website invullen.