Eikenprocessierups Almere

Biologische bestrijding

Heldere communicatie

Ontzorgen van A tot Z

Duidelijke afspraken
  • Biologische bestrijding
  • Heldere communicatie
  • Ontzorgen van A tot Z
  • Duidelijke afspraken

Processierups in bomen in Almere

Geeft de eikenprocessierups in Almere u overlast? Ervaart u gezondheidsklachten door deze rups? Veldhuis Rupsbestrijding is gespecialiseerd in het bestrijden van de processierups. Of de rups zich nu bevindt in een boom in uw tuin of in de bomen in de openbare ruimte, wij gaan de overlast tegen. Wilt u weten wat wij voor u in Almere kunnen doen? Neem dan snel contact op met de specialisten van Veldhuis Rupsbestrijding.

Eikenprocessierups laten bestrijden Almere

Voordelen van Veldhuis Rupsbestrijding

Veldhuis Rupsbestrijding helpt u graag om de eikenprocessierups in Almere tegen te gaan. Wij raden u af om zelf de eikenprocessierups te verwijderen in verband met de gezondheidsrisico’s. Onze specialisten beschikken over veilige middelen om de processierups te bestrijden. Wij bieden u hierbij de volgende voordelen:

  • Ontzorgen van A tot Z
  • Heldere communicatie
  • Duidelijke afspraken

Overlast en gezondheidsklachten door processierups

De eikenprocessierups is in Almere herkenbaar aan een bal op een eikenboom omgeven door spinsel. De processierupsen zijn van mei tot oktober op verschillende eikensoorten te vinden. Het is daarom verstandig tijdig te beginnen met de bestrijding. Veldhuis Rupsbestrijding hiermee al vanaf april beginnen. Worden de eikenprocessierupsen in Almere niet bestreden, dan kunt u veel overlast en zelfs gezondheidsklachten ervaren. De brandharen van de rups kunnen pijnlijke huiduitslag of zwellingen en ontstekingen aan de ogen veroorzaken.

Bij inademing kunt u last krijgen van keelpijn, ademhalingsproblemen, braken, slikstoornissen, duizeligheid en koorts. Probeer de rupsen en hun vervellingshuiden dus niet zelf te verwijderen, maar schakel hiervoor een professional in.

Bestrijding Eikenprocessierups Almere

Eikenprocessierups in Almere bestrijden

Veldhuis Rupsbestrijding heeft verschillende methodes om de eikenprocessierups in Almere te bestrijden. In het voorjaar kunnen we al beginnen met de preventieve bestrijding. Door verneveling van de bomen kan 90 tot 95% van de rupsen worden gedood. Een andere methode is het opzuigen van de nesten met een speciale stofzuiger, de zogenaamde curatieve methode. Tenslotte bestaat de mogelijkheid de processierups te bestrijden met nematoden.

Wanneer de eitjes van de rupsen net zijn uitgekomen, blazen we nematoden in de kroon van de boom. Deze aaltjes parasiteren op de rupsen, die stoppen met eten en dood gaan. 65 tot 70% van de rupsen wordt op deze manier vernietigd.

Contact opnemen met Veldhuis Rupsbestrijding

Ervaart u overlast van de eikenprocessierups in Almere. Laat een professional deze dan bestrijden. Veldhuis Rupsbestrijding is gespecialiseerd in de bestrijding van de eikenprocessierups. Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of huur onze specialisten direct in via het telefoonnummer 06 – 13 54 36 37. U kunt ook een e-mail sturen naar info@veldhuisrupsbestrijding.nl of het contactformulier op onze website invullen. Wij helpen u graag.