Eikenprocessierups Almelo

Biologische bestrijding

Heldere communicatie

Ontzorgen van A tot Z

Duidelijke afspraken
  • Biologische bestrijding
  • Heldere communicatie
  • Ontzorgen van A tot Z
  • Duidelijke afspraken

Processierups in bomen Almelo

Geeft de eikenprocessierups in Almelo u overlast? Of ze nu in een boom in uw tuin zitten of zich in de bomen in de openbare ruimte bevinden, u kunt veel last ervaren van deze rupsen. Ze kunnen zelfs gezondheidsproblemen geven. Veldhuis Rupsbestrijding is gespecialiseerd in het bestrijden van de eikenprocessierups en gaat de overlast tegen. Wilt u weten wat wij voor u in Almelo kunnen doen? Neem dan snel contact met ons op.

Eikenprocessierups bestrijding Almelo

Voordelen van Veldhuis Rupsbestrijding

Veldhuis Rupsbestrijding beschikt over veilige methoden om de eikenprocessierups in Almelo te bestrijden. Wij raden u af om de processierupsen zelf te verwijderen in verband met mogelijke gezondheidsproblemen. Wanneer u voor ons kiest, bieden wij u de volgende voordelen:

  • Ontzorgen van A tot Z
  • Heldere communicatie
  • Duidelijke afspraken

Overlast van de eikenprocessierups

Van mei tot oktober is de processierups in Almelo te vinden op verschillende eikensoorten. U herkent de eikenprocessierups aan een bal omgeven door spinsel. Het is verstandig om tijdig met de bestrijding van de rups te beginnen, dan veroorzaken ze de minste overlast. Deze overlast wordt veroorzaakt door de brandharen van de eikenprocessierups. U kunt er zelfs gezondheidsproblemen door ervaren. Wanneer deze in contact komen met uw huid, krijgt u last van een pijnlijke huiduitslag.

Krijgt u de haren in uw ogen, dan kunnen ze zwellingen en ontstekingen veroorzaken. Ademt u de haartjes in, dan krijgt u mogelijk last van keelpijn, ademhalingsproblemen, slikstoornissen, braken, duizeligheid en koorts. Raak de rupsen of hun oude vervellingshuiden daarom niet aan. Laat een specialist deze op veilige en professionele wijze verwijderen. Zo wordt de overlast van de eikenprocessierups in Almelo flink beperkt.

Eikenprocessierups laten bestrijden in Almelo

Eikenprocessierups in Almelo bestrijden

Met drie verschillende methodes bestrijdt Veldhuis Rupsbestrijding de eikenprocessierups in Almelo. Al in het voorjaar kan er gestart worden met de preventieve bestrijding. Door verneveling van de bomen wordt 90 tot 95% van de rupsen gedood. Bij de curatieve methode zuigen we de nesten op met een speciale stofzuiger en vernietigen we ze later.

Een derde methode is het bestrijden van de processierups met nematoden. Deze aaltjes blazen we in de kroon van de boom wanneer de processierupsen net uit hun eitjes gekomen zijn. De aaltjes parasiteren op de rupsen, waardoor die stoppen met eten en sterven. Zo verminderen we het aantal rupsen met 65 tot 70 procent.

Contact met Veldhuis Rupsbestrijding

Veldhuis Rupsbestrijding is gespecialiseerd in de bestrijding van de eikenprocessierups. Ervaart u overlast van de eikenprocessierups in Almelo? Wij helpen u er graag vanaf. Neem contact op voor vrijblijvend advies of huur onze specialisten in via het telefoonnummer 06 – 13 54 36 37. U kunt ook een e-mail sturen naar info@veldhuisrupsbestrijding.nl of het contactformulier op onze website invullen.